skype, communication, technology

Hoe deel je jouw scherm Skype voor Bedrijven

Deel dit bericht:

Bron: Office support

Je kunt het hele bureaublad of alleen een programma zichtbaar maken voor iedereen in een vergadering, gesprek of chatgesprek in Skype voor Bedrijven.

Uw browser biedt geen ondersteuning voor video. Installeer Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player of Internet Explorer 9.

Opmerking: In de video zie je in het voorbeeld van de presentator wat je te zien krijgt als u meerdere beeldschermen gebruikt. Als u één monitor gebruikt, zie je deze voorbeeldweergave niet.

Uw bureaublad of bepaalde Programma’s presenteren

Houd er rekening mee dat je een presentator in een vergadering in Skype voor Bedrijven moet zijn om jouw scherm te delen. Als de optie niet beschikbaar is, vraag je een van de presentatoren om u toegang te geven.

 • Gebruik Bureaublad presenteren wanneer u moet schakelen tussen meerdere programma’s of moet werken aan bestanden uit verschillende programma’s.
 • Gebruik Programma’s presenteren wanneer u specifieke programma’s of bestanden moet presenteren, maar niet wilt dat deelnemers andere items op uw computer zien.

Je scherm of een programma delen

Belangrijk: Wanneer je jouw bureaublad deelt, kan iedereen in de Skype-vergadering uw Programma’s, bestanden en meldingen zien. Als u vertrouwelijke informatie of bestanden hebt die u niet wilt dat mensen worden weergegeven, sluit u ze en gebruikt u in plaats daarvan de presentatie .

 1. Klik onder in het vergadervenster op de knop Presenteren (monitor).
 2. Kies een van de volgende opties:
  • Als u de inhoud van uw bureaublad wilt delen, klikt u op bureaublad presenteren.Belangrijk: Als u uw bureaublad deelt, kan iedereen in de vergadering uw programma’s, bestanden en meldingen zien. Sluit documenten met vertrouwelijke informatie of bestanden die anderen niet mogen zien, of gebruik Programma’s presenteren.
  • Als u een of meer programma’s of bestanden wilt delen, klikt u op Programma’s presenteren en selecteert u het specifieke programma of bestand.
 3. Op de werkbalk voordelen, boven aan het scherm, gaat u op een van de volgende manieren te werk:
  • Als u de besturing van uw bureaublad of programma wilt delen met de deelnemers, klikt u op de knop Besturing overgeven op de werkbalk aan de bovenkant. Meer informatie vindt u in de sectie besturing overgeven hieronder.
  • Klik op de pin om de werkbalk te verbergen en meer ruimte vrij te maken. Als u de werkbalk zichtbaar wilt maken, verplaatst u de muis naar de bovenkant van het scherm. Als de werkbalk voor delen verschijnt, gebruikt u de gewenste besturingselementen of klikt u nogmaals op de pin om de werkbalk zichtbaar te houden.
Statusindicator presenteren

Opmerking: Tijdens het presenteren wordt uw Skype voor Bedrijven status gewijzigd in presenteren (  ). Dat betekent dat u geen chatberichten of gesprekken ontvangt. U kunt deze instelling wijzigen in het venster status opties.

Als u wilt dat deelnemers aan een vergadering hun scherm kunnen delen, geeft u de toegang van de presentator en kunnen ze de besturingselementen gebruiken. Als ze Skype voor Bedrijven niet gebruiken, kan ze de app Skype-vergaderingen (skype voor bedrijven web app) nog steeds gebruiken voor de presentatie.

Meer weten over Skype voor bedrijven?

Heb je gevonden wat je zocht over het delen van je scherm?Mocht dat niet zo zijn: misschien kan één van onze coaches je daarbij helpen? Gratis en voor niks! Ze zitten op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur achter de chat voor je klaar!

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *