stock, trading, monitor

Impact Corona op Zeeuwse economie en arbeidsmarkt

Deel dit bericht:

Bron: Provincie Zeeland en Zeeland Land in Zee

Momenteel wordt er een gezamenlijk Zeeuwse monitor ontwikkeld over de impact van Corona op de Zeeuwse economie en arbeidsmarkt (deze zal met regelmaat worden geüpdatet). Voor nu bundelde het Aanvalsteam Arbeidsmarkt het eerste nieuws en ontwikkelingen rondom dit thema.

Overzicht cijfers aantal besmettingen 30-3-2020

• In Nederland zijn op 30 maart 11.750 mensen positief getest op het Corona virus.
• In Zeeland zijn er 152 mensen positief getest.
• 8 mensen in Zeeland zijn aan de gevolgen van Corona overleden.
• Er verblijven op dit moment 43* Corona-patiënten in Zeeuwse ziekenhuizen

Economische impact: landelijk

• Volgens Rabo research komt Nederland door de coronacrisis dit jaar in een recessie terecht. Verwacht wordt dat de economie met 0,2% zal krimpen. Als de uitbraak in het 2de kwartaal onder controle is, dan is de verwachting dat de recessie van tijdelijke aard zal zijn.
• De verwachting is dat de klap het grootst zal zijn voor de horeca/vrijetijdseconomie, de cultuursector, bouw, sierteelt en de transportsector. Ook de zakelijke dienstverlening (waaronder uitzendbureaus), handel en industrie zullen de gevolgen gaan voelen.

Heb je als ondernemer advies nodig om de coronacrisis door te komen? Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur zitten onze business coaches achter de chat klaar om al je vragen te beantwoorden. Gratis en voor niks!

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *