office, business, colleagues

Uitzonderlijke (Zeeuwse en landelijke) economische maatregelen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven

Deel dit bericht:

Bron: Impus Zeeland

Zeeuwse en landelijke regelingen oor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven

Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft.

Een praktisch overzicht van de regelingen treft je hier aan.

Tozo

Aanvragen: open de volgende link: https://krijgiktozo.nl/en beantwoord de vragen. 

TOGS

Om aanspraak te maken op deze regeling, moest je op 15 maart 2020 met een van bijbehorende SBI-codes als hoofdactiviteit vermeld staan in het KVK Handelsregister. Op de webpagina van RVO over deze regeling vind je welke ondernemers gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling. Onderaan de pagina staat een zoektool waarmee je kunt controleren of je hoofdactiviteit overeenkomt met de vastgestelde SBI-codes. Op basis van de KvK code 21009657 komen jullie in aanmerking voor de TOGS-regeling.  

NOW

Verwacht u een omzetverlies van minimaal 20%? Dan adviseer ik u om ook de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) te raadplegen. De voorwaarden van deze Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) zijn op 31 maart bekend gemaakt. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten. 

BMBK

Daarnaast biedt de verruiming Borgstelling BMKB (BMKB) bedrijven de mogelijkheid om onder gunstiger voorwaarden geld lenen bij een bank.

Zeeuwse regelingen

Naast de landelijke regelingen worden er ook op provinciaal niveau maatregelen getroffen.

  • VNO-NCW Zeelandspeciale webpagina met actueel overzicht actueel overzicht van maatregelen voor ondernemers en een ‘vraag en aanbod’ pagina: die koppelt ondernemers die kampen met plotselinge tekorten of -overschotten. 
  • Ik moet digitaal: Ondernemers kunnen bij Dockwize terecht voor praktische vragen over het versneld innoveren en digitaliseren van bedrijfsvoering en werkzaamheden via ikmoetdigitaal.nl.  
  • De Zeeuwse gemeenten proberen zoveel mogelijk unanieme maatregelen te treffen en houden ondernemers hiervan op de hoogte. Zo geven de gemeenten Middelburg, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen ondernemers de mogelijkheid om hun belastingaanslagen uit te stellen. Wellicht volgen er nog andere gemeenten.
  • Sabewa: ondernemers en burgers die problemen ondervinden met het betalen van hun beslastingaanslag kunnen uitstel van betaling tot 1 juli 2020 aanvragen via deze link. Verder kunt u bij de Belastingdienst verzoeken om uitstel van belastingbetaling van inkomsten- en omzetbelasting.

Verder wil de Provincie Zeeland € 2 miljoen reserveren voor maatregelen die de impact van de gevolgen van corona op de Zeeuwse economie dempen. Dat geld wordt gekoppeld aan bestaande maatregelen voor ondernemers en gebeurt als aanvulling op landelijke maatregelen. Zie deze link. Hoe deze maatregel er in detail uit komt te zien is nog niet bekend. 

Heb je als ondernemer advies nodig om de coronacrisis door te komen? Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur zitten onze business coaches achter de chat klaar om al je vragen te beantwoorden. Gratis en voor niks!

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *