drink, online, video call

Een aangepaste achtergrondafbeelding toevoegen in Microsoft Teams

Deel dit bericht:

Bron: AllThings.now

Microsoft Teams is begonnen met het uitrollen van de functie Achtergrondeffecten om gebruikers van de software te selecteren. Het wordt geleidelijk uitgerold en zou iedereen snel genoeg moeten bereiken. Met deze functie kunnen gebruikers de achtergrondafbeelding wijzigen in videochats op teams, net zoals de beroemde ‘virtuele achtergrond’-functie in zoom.Advertenties

Vanaf nu zijn achtergrondeffecten in Microsoft Teams beperkt tot een paar vooraf gedefinieerde afbeeldingen en de softwaregigant heeft de mogelijkheid beloofd om in mei 2020 aangepaste afbeeldingen als achtergrond toe te voegen. Maar tot die tijd kunt u handmatig afbeeldingen toevoegen naar de map ‘AppData’ van Microsoft Teams op uw Windows-pc.INHOUD

Voeg uw eigen aangepaste afbeelding toe als achtergrond

Microsoft heeft de ruimte opengelaten voor gevorderde gebruikers om aangepaste achtergrondafbeeldingen te gebruiken in Teams-videogesprekken door gebruikers hun aangepaste afbeeldingen handmatig te laten plaatsen in de map ‘Uploads’ onder de map ‘Achtergronden’ van Microsoft Teams, waar de app zijn interne gegevens in het systeem opslaat.

Om gemakkelijk toegang te krijgen tot de map ‘Uploads’ in Teams voor het toevoegen van uw eigen afbeeldingen, klikt u eerst met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteert u ‘Uitvoeren’ uit de beschikbare opties om het opdrachtvenster ‘Uitvoeren’ te openen.

Kopieer en plak vervolgens het onderstaande mapadres in het venster ‘Uitvoeren’ en druk op Enter of klik op OK.

%APPDATA%\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads

Mac-gebruikers kunnen naar de volgende map gaan om aangepaste afbeeldingen toe te voegen:
~/Library/Application Support/Microsoft/Teams/Backgrounds/Uploads

Hierdoor wordt de map ‘Achtergronden’ geopend in de map Microsoft Teams AppData op uw pc.

Zet elke afbeelding die u wilt instellen als achtergrondafbeelding in uw Microsoft Teams-vergaderingen in deze map. U kunt zoveel aangepaste afbeeldingen toevoegen als u wilt.

Nadat u handmatig aangepaste achtergrondafbeeldingen aan Microsoft Teams hebt toegevoegd, sluit u de app als deze was geopend en ‘Stop’ ook vanuit de taakbalk om deze volledig te sluiten.

Open nu de Microsoft Teams-app opnieuw op uw pc. Start een videochat of vergadering, klik op de knop ‘Achtergrondeffecten’. U zou al uw aangepaste achtergrondafbeeldingen moeten zien die beschikbaar zijn om te selecteren in het scherm ‘Achtergrondinstellingen’.

Uw aangepaste achtergrondafbeelding wordt onderaan de lijst met afbeeldingen op het scherm Achtergrondinstellingen toegevoegd.


Een achtergrond instellen van vooraf gedefinieerde afbeeldingen

Microsoft heeft een aantal geweldige afbeeldingen gebundeld als achtergrond voor uw Teams-vergaderingen. Als het toevoegen van aangepaste afbeeldingen als achtergrond een ontmoedigende taak lijkt, raden we u aan de achtergronden die door Microsoft zijn gebundeld in de app te gebruiken.

Als u uw achtergrond in een Teams-vergadering wilt wijzigen, klikt u eerst op de knop ‘Meer acties’ (die met een pictogram met drie stippen ) op de bedieningsbalk.

Selecteer vervolgens ‘Achtergrondeffecten weergeven’ uit de beschikbare opties in het menu.

Advertenties

Een paneel ‘Achtergrondinstellingen’ wordt aan de rechterkant van de Microsoft Teams-app weergegeven. Blader door de beschikbare afbeeldingen en selecteer degene die u als achtergrond wilt instellen. De geselecteerde afbeelding wordt gemarkeerd met een paarse rand en een vinkje in de rechterbovenhoek van de afbeelding.

Nadat je een achtergrondafbeelding hebt geselecteerd, klik je op de knop ‘Voorbeeld’ onder de lijst met afbeeldingen in het paneel met achtergrondinstellingen. Als het niet werkt, klik er dan nogmaals op om een ​​live voorbeeld van je gezicht te krijgen tegen de achtergrond die je hebt geselecteerd.

U kunt achtergronden selecteren en wijzigen terwijl ‘Voorbeeld’ is ingeschakeld om snel de beste achtergrond voor de vergadering te vinden.

Opmerking: terwijl u een voorbeeld bekijkt, blokkeert Microsoft Teams uw videofeed voor andere leden van de vergadering. Leden zien uw profielfoto alleen terwijl u een geschikte achtergrond voor uzelf instelt.

Zodra je een achtergrond hebt ingesteld, klik je op de knop ‘Toepassen en video inschakelen’ om terug te gaan naar de vergadering met je camera aan en een achtergrondafbeelding toegepast om de rommelige achtergrond die je in werkelijkheid hebt te verbergen.


Achtergrondeffecten in Microsoft Teams worden slechts geleidelijk uitgerold naar de gebruikers op de Teams Desktop-client. Je hebt Microsoft Teams versie 1.3.00.8663 of hoger nodig om de functie ‘Achtergrondeffecten’ te krijgen.

Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *